Избрани Новини

Банскалийски учител бе отличен от фолклорен конкурс

"Децата и фолклора – 2016" се проведе във Варна

След успехите на своите възпитаници от Школата по народно пеене и народни инструменти, признание получи и техният ръководител Марин Бърдарев.

Младият учител от Банско бе удостоен с „Първа награда – ЛАУРЕАТ” във видеоконкурса „Децата и фолклора – 2016”. Конкурсът е ежегоден и се провежда в град Варна, а награждаването на лауреатите бе в Калофер на заключителния гала-концерт.

Целта на конкурса е изява и популяризиране постиженията на учителите по музика с децата в областта на фолклора. В конкурса взеха участие над 120 учители по музика от цялата страна. Всички участници са оценени от компетентното жури в състав: проф. акад. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - гр. Пловдив, г-н Николай Гурбанов – председател на Български национален младежки фолклорен съюз,г-жа Павлинка Тодорова.

Марин Бърдарев участва с видео-материал от седем фолклорни песни изпълнени от неговите ученици на последния съвместен концерт с гост-изпълнители Георги Милчев – Годжи и Цветелина Грахич от Ку-Ку Бенд.

Ръководството на НУ „Паисий Хилендарски“ и родителите на децата поздравявиха учителя по музика със завоювания успех, като му пожелаваха да продължи да открива и развива малките таланти от Банско.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)