Избрани Новини

"Пиринска китка" спечели "Голямата танцова награда на София"

Ансамбълът представи танците "Шам-шамалига" и "Пиринска китка"

Детско юношеският танцов ансамбъл "Пиринска китка" към Обединен детски комплекс - Благоевград спечели "Голямата танцова награда на София" 2016. Едно от условията на конкурса е да участват произведения, непредставяни в предишни издания на конкурса. Ансамбълът се състезава в III възраства група и представи танците „Шам-шамалига“ и „Пиринска китка“, като последният бе създаден специално за 50-годишния юбилей на състава през 2015 г. Автор и на двете произведения е главният художествен ръководител на ансамбъла – Лилян Данчев.

За втора поредна година възпитаниците на Лилян Данчев, Георги Чопов, Анка Цокова и Борислав Мутафчийски се завръщат с приз от конкурса на Сдружението на българските танцови дейци за „Голямата танцова награда на София“, този път обаче спечелиха едно от най-големите отличия в областта на българското фолклорно танцово изкуство.

Танцьорите от ДЮФА "Пиринска китка" ще покажат магията на българския фолклор в концерта "До близката фурна" на 19 април 2016г., от 18.00 часа, в големия салон на Драматичен театър "Никола Вапцаров". С този концерт ще бъде открит тържествено XVII Национален ученически празник "За хляба наш...".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов