Избрани Новини

Таня Иванова представи "Отворена врата към рая"

На 27 юли в Артсалона на Радио Благоевград ще бъде представено цялото й творчество: книги и картини

Среща разговор с поетесата, писател и преводач Таня Иванова, която от 20 години живее в Испания, се състоя днес в централната библиотека на НЧ "Н.Вапцаров" в Благоевград. Беше представена най-новата й книга - стихосбирката "Отворена врата към рая".

Повече от 20 години поетесата живее в Испания. Тя работи в Барселона като преводач от български, руски и английски на испански и каталунски език. Председател е на асоциация „Къща Тракия, България в Каталуния” , чрез която организира културно-опознавателни пътувания и културно-интелектуален обмен между държавите. 

През 2011 г. излиза романът й „Срещи с Лудия”, следват сборникът „Споделена самота”, стихосбирките „Трансформация”, „Разстояние”, „Нежност и страст” и романът „Истинска любов”. Всички са издадени от собственото й издателство „Лунна светлина 13”. Рисува, има участия в над десет общи изложби в Испания.

Книгата беше представена от литераторката Красимира Кацарска. На срещата присъстваха и участваха с въпроси и мнения ученици от паралелката по френски език в благоевградската Езикова гимназия, някои от тях също вече участвали успешно в различни поетични конкурса. Там беше известната певица Христина Маркова, както и директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка, която съобщи, че на 27 юли в Артсалона на радиото ще бъде открита изложба на Таня Иванова и представено цялото й творчество.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов