Избрани Новини

Специалисти по интелектуалната собственост идват в ЮЗУ

От патентното ведомство ще представяне на същността и функционирането на правна закрила

Днес Патентно ведомство на Република България, в сътрудничество с Ведомството на Европейския съюз за интелектуална собственост, ще проведе Ден на интелектуалната собственост в Югозападния университет "Неофит Рилски".

Събитието е част от поредица информационни дни, които двете ведомства организират с цел популяризиране на системата за закрила на интелектуалната собственост сред академичната общност. През този ден експерти от Патентното ведомство ще направят кратко представяне на същността, начина на функциониране и предимствата от използването на системата за правна закрила на обектите на интелектуална собственост и вредите от разпространение на фалшиви и пиратски стоки.

Едновременно с това ще бъде открит щанд, където ще се дава информация за обектите на интелектуалната собственост, ще се демонстрират електронни бази данни, в които могат да се търсят изобретения, промишлени дизайни, търговски марки. На интересуващите се ще бъдат предоставяни и безплатни материали. Щандът ще бъде разположен във фоайето на Първи корпус.

Срещата с преподаватели и студенти от Югозападния университет "Неофит Рилски" ще се проведе днес от 11.00 часа в Заседателната зала на Първи корпус.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов