Избрани Новини

Днес ще гледаме филма "Учител на покаянието”

Филмът разказва за жизнения път на св. Игнатий (Брянчанинов), епископ Кавказки и Черноморски

Продължава и тази сряда традиционната православна кинолектория, организирана от Православния информационен център в Благоевград. Днес ще гледаме филма "Учител на покаянието”. Филмът разказва за главните моменти от жизнения път на св. Игнатий (Брянчанинов), епископ Кавказки и Черноморски=

Талантлив писател, монах-аскет, с право наречен отец на съвременното монашество, епископ. Като произхождащ от знатен дворянски род, светител Игнатий Брянчанинов получава прекрасно образование. Благодарение на изключителните си способности той става любимец на императора и получава възможност за блестяща кариера във висшето общество. Но той избира пътя на монашеството.
Свети Игнатий Брянчанинов извършва наистина уникален титаничен труд по изучаването на творенията на светите отци на Църквата. Всичко прочетено, осмислено и проверено посредством личния опит било въплътено в книгите, написани на достъпен за нашето време език. Преподобните Оптински старци, игумен Никон Воробьов и много други подвижници на благочестието препоръчвали на своите духовни чеда да ползват като ръководство в духовния живот книгите на този светител.

Прожекцията е безплатна и е от 18 часа в залата на Православния ;център.





Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)