Избрани Новини

Благоевград става театрална сцена през май

С танцов театър стартира четвъртото издание на театралния фестивал "Тара-ра-бумбия“

С нов модул от тази година - танцов театър, стартира четвъртото издание на театралния фестивал в Благоевград  „Тара-ра-бумбия“, съобщиха продуцентите от Община Благоевград.  На 11 май събитието ще бъде открито с постановката „Българска токата“ на един от най-изявените  български хореографи, работещи в областта на съвременния танц, Мила Искренова.  В модула ще се играят още  и най-новият пърформанс на DERIDA Dance Center „ZEN PLAY” и танцовият спектакъл на независима танцова компания Креди арте „ARTisT ”. 

„Тара-ра-бумбия“, е фестивална платформа за млад театър, организирана от Община Благоевград. Тази година в града от 11 до 21 май в залите на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ ще се проведе неговото четвърто издание  От 2013 г. насам, в рамките на събитието,  през май в града гостуват едни от най-интересните заглавия от театралната сцена в България.

Тази година програмата на „Тара-ра-бумбия“ представя различни жанрови и тематични акценти. В селекцията на фестивала зрителите могат да гледат последното представление на Мариус Куркински, което направи своята премиера в края на март „Синята птица“, както и „Слугините“ на Диана Добрева, и двете продукции на Народния театър.  Едни от безспорните акценти в програмата са и пиесата „Пилето“ на Младежки театър „Николай Бинев“ на младия и изключително талантлив актьор Васил Дуев, пиесата  „Лив Щайн” на Крис Шарков на Малък градски театър, „Театър, любов моя!” по Валери Петров на "Театър 199" с режисьор Касиел Ноа Ашер и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов