Избрани Новини

Возят без билети в рейсовете в Петрич

Това констатира общинска проверка

В Петриче прекратиха обществена поръчка, за която договорите с превозвачите са сключени на 31 март миналата година от предишното кметско ръководство. След многобройни жалби и сигнали в обществения превоз на пътници, инспекция на служители на община Петрич

 констатира разминаване между декларираното от превозвачите относно автобусите и водачите, които ще изпълняват отделните линии от общинската, областна и републиканска транспортна схема.

Контролните органи на Регионална дирекция „Автомобилна администрация" също са разкрили нарушения при превоза на пътници – не се спазва работното време от водачите, не се издават билети, липсва основна документация, която превозвачът е длъжен да даде на водача. Всичко това е в нарушение на клаузите в подписаните договори за възлагане и дава правно основание на община Петрич за прекратяване на същите.

Комисията, назначена със заповед на кмета Димитър Бръчков, проследи в продължение на три месеца изпълнението на транспортната схема. Извършена е насрещна проверка по дневника на автогарата в града за изпълнението на линиите. Установено е неизпълнение на възложените по договор с община Петрич маршрутни разписания.
В момента експерти на общината работят по изготвянето на промените в общинската транспортна схема, съобразени с нуждите на пътуващите с обществен транспорт.

Свои препоръки и предложения имат кметовете на села, които също ще бъдат взети предвид при окончателните поправки. Кметът Димитър Бръчков е повдигнал и въпроса за промяна в републиканската транспортна схема, която да предвиди спирането на автобусите, пътуващи от София към Петрич, в град Благоевград, а не извън него. Проведени са разговори по казуса с областния управител Бисер Михайлов и кметовете на Сандански и Благоевград – Кирил Котев и Атанас Камбитов, съобщава standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов