Избрани Новини

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу пиян шофьор

Крими

21-04-2016, 11:48

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу И.Г., на 39 г., за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта с над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс.

И.Г. е предаден на съд за това, че на 19 ноември 2015 г. между с. Любен и с. Неделево, обл. Пловдив  е управлявал лек автомобил, марка „Ауди 80“ с концентрация на алкохол – 3,22 на хиляда, установено с протокол за химическа експертиза.

Същият ден, обв. И.Г. се прибрал вкъщи и започнал да употребява алкохол – ракия и бира. След това се качил на личния си лек автомобил, марка „Ауди 80“  и потеглил в посока към с. Неделево. В резултат на употребеното количество алкохол, обв. И.Г. изгубил контрол над автомобила и се блъснал в крайпътно дърво. Той успял да излезе от колата и се отправил към близките ниви. На място пристигнал екип на РУ на МВР-с.Труд. Полицейските служители забелязали обв. И.Г., който залитал и се движел към полето. Те установили травматични увреждания и повикали екип на Спешна помощ. Обв. И.Г. е бил откаран в болница за лечение, където му е била взета и кръвна проба за алкохол.

Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият се е признал за виновен.

 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов