Избрани Новини

Откриха Пролетния фестивал на съвременното изкуство в Благоевград

Благоевград Лайф

21-04-2016, 19:38

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вижте Националната изложба "Стаичките“ (галерия)

Графити художници ще се вихрят в Благоевград

Изложба "Стаички” разкри вдъхновяващи цветове и техники

Националната изложба „Стаички” разкри вдъхновяващи цветове и картини пред жителите и гостите на Благоевград. Първата експозиция, с която бе открит „Пролетен фестивал на съвременното изкуство 2016”,  събра в двора на къщата на Георги Измирлиев в кв. „Вароша” десетки почитатели на изобразителното изкуство. Йонко Василев, Кирил Стоилов, Леда Старчева, Надя Павлова, Радослав Нинов, Слав Недев, Стефан Петрунов и Сашо Стоицов предложиха на публиката арт пътешествие в пейзажи, графити, снимки и пана в съвременен стил. Изложбата бе открита от куратора Сашо Стоицов и директора на Градска художествена галерия Иван Милушев.

„Благоевград е център на изкуството в България, за което благодарим на Община Благоевград за всичко, което правят за развитието на изкуството във всичките му сфери”, категоричен бе известният благоевградски художник Сашо Стоицов. Иван Милушев поздрави участниците и гостите, като им пожела успех и вдъхновение и покани жителите и гостите на Благоевград  да станат част и от изложба „Арсенал”, която беше открита днес от 18.00 часа в Градската художествена галерия.

Изключително арт представяне от различни по стил и възраст художници донесе изложбата „Стаички”. Впечатление направи серията на Надежда Павлова „Гнезда”, която бе включена в крайната селекция на фестивала „Kolga Award 2014”.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов