Избрани Новини

Бизнесът в Пиринско не иска блокада на границата

Отчита загуби при затваряне на границата

Хотелиерите, превозвачите и туроператорите от Пиринския край обявиха с нарочна декларация, че са против пълна блокада на границата с Гърция за Великден. Те изпратиха документа в четвъртък до премиера Бойко Борисов, до шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" и до областния управител Бисер Михайлов. С това заявиха позиция, че са несъгласни с планираните протести действия.

"Подкрепяме всякаква идея, която да бъде отговор на унизителното поведение на гръцките фермери от месец февруари, но не и за сметка на родния бизнес и българската икономика. Блокирайки границата, организаторите ще подложат на риск, стрес и огромни финансови загуби турисит, хотелиери, туроператори и собственици на туристически автобуси, защото услугите вече са предплатени.", заявяват недоволните от планираната стачка. Те не подкрепят нарушаването правата и свободите на другите граждани.

В сряда председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Миролюб Столарски заяви, че е взето решение за пълна блокада на границата с южната ни съседка за Великден. Решението е било взето след срещата на ръководствата на превозваческите съюзи, съобщава standartnews.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов