Избрани Новини

Стартира кампания за пролетно почистване в Благоевград

Тя ще се проведе в рамките на два дни - тази събота и неделя

Община Благоевград организира кампания за пролетно почистване. Тя ще се проведе в рамките на двато почивни дни - 23 и 24 април. Целта на инициативата е градът да стане по-чист и приветлив.  Община Благоевград приканва жителите да се включат в акцията, като почистят отпадъците от районите пред домовете си, за да стане Благоевград по-уютен преди настъпването на големия християнски празник Великден. Събраните отпадъци могат да бъдат изнесени до контейнерите за смет, разположени в близост до жилищните сгради. Община Благоевград ще осигури транспорт за извозване на събраните отпадъци. Гражданите могат да получат и чували за смет от фирма „Биострой“, с адрес ул. „Скаптопара“ 12.

Паралелно с това започна миенето на улиците в Благоевград, като уличната мрежа се почиства по предварително изготвен график.

Освен пролетното почистване, Община Благоевград организира и мобилно извозване на негодни за употреба батерии и акумулатори от шест пункта в ЦГЧ и кварталите на града. Инициативата има за цел да улесни жителите града при почистване на домовете им. На 22 април пък започва и дезакаризацията на зелените площи в града. Третирането срещу насекоми ще продължи до 24 април, като на съответните места ще бъдат поставяни информационни табели за извършените дейности.

В момента се провежда и конкурсът „Зелено, цветно, чисто“, организиран от Община Благоевград и Радио Благоевград, заедно с партньорите "Биострой" ЕООД  и "Екобулпак" АД.  Конкурсът е за най-красиво оформена градинка или междублоково пространство в Благоевград. 

В него могат да бъдат включени градинки или цветни пространства пред частни домове, жилищни и публични сгради, но само такива, които са оформени и се поддържат чрез инициативата на хората, а не от общинската озеленителна фирма. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов