Избрани Новини

Продължават празничните прояви в Сандански

Два ансамбъла за народни танци напълниха Дома на културата

Вчерашният ден на Земята община Сандански освен с дефиле на детските градини от общината, отбележи и с откриване на изложба на Сдружение „Зографи” и съвместен концерт на две танцови формации за народни танци.

Изложбата, включваща произведения на цялото семейство на Борислав Божинов – неговата съпруга, син и дъщеря, събра ценители от Сандански в Археологическия музей. Изложбата, която е част от програмата на община Сандански за празника на града, започна с водосвет за здраве, а заместник-кметът на общината Зорица Органджиева благодари на творците, които вдъхват живот на всяко свое произведение и поднесе на всеки член на семейство Божинови благодарствена грамота от името на кмета Кирил Котев.

Малко по-късно в празничния ден в Дома на културата се събраха всички любители и приятели на българските народни танци. Общинският танцов ансамбъл „Празник” с ръководител Михаил Митрев съвместно с Ансамбъл „Звездица” – Димитровград изправиха на крака всички присъстващи с невероятни хореографии, костюми и емоции.

Днес, на Лазаровден, празничните прояви продължават. По традиция лазарки от ЦДГ 4 „Радост”, пременени с фолклорни носии, ще лазаруват и пеят песни за здраве и берекет.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов