Избрани Новини

МГЕРБ проведе инициативата "Да пуснем корени в България”

Засадиха 55 дръвчета в парка зад храма на баба Ванга в местността Рупите

За осма поредна година МГЕРБ в Благоевградска област провежда инициативата „Да пуснем корени в България”, която има ясно послание – да останем в България и да намерим своето място тук. Това каза областният координатор на МГЕРБ-Благоевград Венцислав Хросинков при откриването на регионалната инициатива.

Младежи от областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София и Пазарджик засадиха  55 дръвчета в парка зад храма на баба Ванга в местността Рупите.  Заедно с тях в инициативата се включиха евродепутатът Андрей Новаков, областният координатор на партията и народен представител Даниела Савеклиева, народните представители Димитър Танев и Георги Андонов, кметът на Петрич Димитър Бръчков и кметът на Враца Калин Каменов, който е основател на инициативата.

„Преди 9 години с петима приятели ентусиасти засадихме тук първите дръвчета. След една година тази наша идея се превърна в мащабна инициатива", каза Калин Каменов. Той спази своя лична традиция и след като преди три години по време на инициативата предложи брак на съпругата си Мария, днес заедно с младежите от Югозападна България направи прощъпалник на дъщеричката си Калина.

„Щастлив съм, че за пореден път съм част от най-старото, най-голямото и най-устойчивото събитие на МГЕРБ в България”, коментира евродепутатът Андрей Новаков.

Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград Даниела Савеклиева благодари на младежите от съсловната организация в Петрич за чудесната организация и на тазгодишното издание на „Да пуснем корени в България”. „Заедно можем даа постигнем много, доказваме го всяка година. Сигурна съм, че на това знаково място Рупите ще се заредим с положителна енергия и ще си тръгнем с по-добри чувства”, каза Даниела Савеклиева.

Символичният домакин на събитието народният представител от Петрич Димитър Танев поздрави младежите от всички области, които за поредна година са на Рупите, за да превърнат парка в още по-приветливо място.

Участниците получиха сертификат за засаждането на поне едно дърво в местността Рупите край Петрич.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов