Избрани Новини

Крупнишкият Балет "Дъга" се готви за фестивал във Венеция

Над 900 лева събраха на благотворителен концерт в Крупник, за да помогнат за пътуването на децата

903,50 лева бяха събрани на благотворителния спектакъл  „Пролетна магия” в село Крупник, съобщи simitli.info.
С двучасов концерт крупничани заявиха подкрепата си към Балет ,,Дъга“ в село Крупник с ръководител Мария Дюлгерска. Танцьорите получиха златен медал и покана за участие в IX Международен фестивал на изкуствата ,,Орфей в Италия“ , който ще се проведе от 8-ми до 14 септември 2016 г. във  Венеция. Сумата, необходима за заминаването, е 600 лв. на дете и е непосилна за родителите. Кметът на село Крупник Иванка Чакалска и читалищното настоятелство при Читалище „Владимир Маяковски”  взеха решение този спектакъл да бъде с благотворителен характер.
Хората се обединиха и с много песни, танци и невероятен спектакъл, посветен на „Лазаровден”, самодейците успяха да съберат сумата от 903, 50 лева, която е само началото. Кметът на Община Симитли Апостолов Апостолов не пропусна да уважи благотворителната кауза и да допринесе за събирането на средствата. Залата на читалището едва успя да събере желаещите да наблюдават спектакъла. Имаше  и хора, водени от желанието да помогнат, които минаваха през фоайето и оставяха пари в малката касичка.

В спектакъла взеха участие  малките палавници от ОДЗ - село Крупник, ученици от СОУ „Св. св. Кирил и Методий”- Крупник, Балет „Дъга”, възпитаниците от школата за народно пеене на Кинче Вълчева, гост-изпълнителят Карамфил Божиков и самодейните танцови състави към Читалище „Владимир Маяковски”-село Крупник с ръководители Мария Зулямска и Силвия Занева, Нушка Самуилова, Ирена Алексиева, Никол Мурджова. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов