Избрани Новини

Сърби и македонци ни цакат с агнешко за 4,50 лв. !?

Животът

25-04-2016, 22:29

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Пробутват ни шилета вместо сукалчета

Нашенци от Югозападна България масово поръчват агнешко от ферми в Сърбия и Македония на дъмпингови цени. Причината е, че месото в Босилеградско например се продава за 250-280 динара за килограм живо тегло, или по 4,20-4,50 лева. В македонския град Крива паланка пък килограм агнешко се предлага в магазините по 9 лв. Българското агнешко върви с 2-3 лв. повече - по 6-7 лева за килограм живо тегло и до 15 лв./кг на щандовете, съобщава „Монитор”.
В опит да финтират митниците нашенците си разделят цяло агне от Сърбия или Македония на четири. “Пътувахме четирима души, купихме си цяло агне и в македонската ферма ни го разфасоваха поравно”, обясниха нашенци, пазарували за Великден от Македония.
„Българското агнешко е по-скъпо, тъй като родните фермери хранят животните предимно със смески и зърно, което прави месото по-качествено от това на съседите”, коментира пред „Монитор” Бисер Чилингиров, председател на Съюза на овцевъдите в България.
Чилингиров апелира да закупуваме месо от БГ фермите, а не от търговските вериги, в които според него често ни предлагат шилешко вместо агнешко./



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов