Избрани Новини

Разширяват пътя към храма на Ванга

Обещават на 5 села ремонт на шосе

По настояване на общинското ръководство в Петрич ще бъде изградена трета лента на републиканския път към местността Рупите. Това ще стане непосредствено преди отбивката за храма на пророчицата Ванга. Така ще се избегнат пътните инциденти, ще се регулира и достъпът до манастирския комплекс. Подготвя се и проект за на паркинг и парцелиране в района. Общината ще изиска от АПИ поставянето и на указателна табела по АМ „Струма" в участъка от Кулата към Сандански, която да ориентира пътуващите за отклонението към Петрич. Кметът Димитър Бръчков подчерта, че има уверение за цялостна рехабилитация на пътя от село Старчево до село Първомай, който е третокласна републиканска мрежа. „В сряда внасям лично в АПИ подписка от 1300 жители на потърпевшите пет села с искане за ремонт на пътя. Внесен е и проект за изграждането на нов мост между селата Кавракирово и Михнево, тъй като състоянието на сегашния е критично", посочи градоначалникът.
Нова практика се въвежда и при асфалтирането на улиците от общинската пътна мрежа. Ще се сключва рамков договор между фирмата-изпълнител и общината, за да може да се реагира, когато има нужда от изкърпване, вместо да се чака следващата обществена поръчка.

Представителите на бизнеса в Петрич поставиха и въпроса с отлива на гръцките туристи. Като причина те изтъкват липсата на места за паркиране на автобусите. Предлагат в най-силния ден за потребление – събота, да се приеме временна организация за движение в центъра. За целта ул. „Цар Борис III" от кметството до улица „Рокфелер" да бъде отредена само за паркиране на гръцките рейсове. „Това е логично. Направете официално предложение. Сигурен съм, че ще бъде подкрепено и от съветниците, и до месец ще влезе в сила", каза кметът.

Специалисти работят по новата визия на административния сайт на община Петрич. Същият преди години е струвал около 230 хиляди лева, на практика обаче е под всякаква критика. Идеята сега е към него да има специално приложение, което да представя общината в туристическо отношение. Освен това ще се изработи и икономическо разширение, което да дава информация какъв е бизнесът, съобщава standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)