Избрани Новини

Парче мазилка падна в училищен двор

Инцидентът стана към 15,00 часа, когато всички деца са били в класните стаи

Близо един квадратен метър мазилка падна до стълбите на физкултурния салон на Шесто СОУ „Иван Вазов" в благоевградския квартал „Струмско". Инцидентът е станал към 15,00 часа в сряда, по това време всички деца са били в класните стаи, няма пострадали.

„В момента салонd не го ползваме, физкултура се играе навън. Веднага обезопасихме района, а работници по поддръжката отстраниха още два квадрата мазилка в съседство на компрометирания участък. Обадихме се на фирмата-изпълнител на санирането на училището, обещаха да пратят работници и специалисти на място, за да ремонтират тавана", заяви директорът на училището Димитър Арабаджиев.

„Алекс Строй" ООД е дружеството, което е слагало изолацията на всички сгради. Негови експерти ще направят обстоен оглед навсякъде, за да установят дали няма и други рискови места, където мазилката е готова да падне.

„Миналата година почти на същото място пак падна мазилка, но доста по-малко парче. В момента няма нищо притеснително. Взели сме всички мерки за безопасността на учениците", увери училищният шеф, съобщава standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов