Избрани Новини

Осъдиха дядо за футболно хулиганство

Ядосаният запалянко не могъл да се примири, че тимът на селото му губи от този на съседното

Пенсионер от кюстендилското с. Копиловци е осъден за спортно хулиганство на забрана да посещава мачове за една година в страната и чужбина, постанови районният съд, информира kmeta.bg. В добавка и да плати 200 лева глоба. Марин Илиев /67 г./, фен на местния тим, се нахвърлил варху страничния съдия на футболен мач между "Копие" – с. Копиловци и „Ботев” – с. Лозно, завършил 4:0 за гостите.

Ядосаният запалянко не могъл да се примири, че тимът на селото му губи от този на съседното Лозно и отправял обиди и люти псувни по помощник-съдията Васил Ангелов. Просто страничният съдия бил най-близо до публиката и зрителят решил, че той е най лесната мишена, на която да си го изкара. Дори и наплюл тъчрефера. Докато не се намесили униформените.

Деянието от обективна страна представлява спортно хулиганство по смисъла на чл. 21 от Закона по организацията и провеждането на спортните мероприятия. Това деяние е непристойно, доколкото нарушава установения обществен ред, на който трябва да се подчиняват зрителите на спортните прояви. То е противообществено, доколкото е обявено от закона за неправомерно и наказуемо. Извършено е на територията на спортен обект – футболния стадион на с. Копиловци, при провеждането на спортно мероприятие - футболен мач.

"Деянието е особено укоримо, доколкото е било насочено към длъжностно лице, изпълняващо задължение като помощник съдия на футболна среща и извършено умишлено, доколкото нарушителят е съзнавал, че се намира на спортен обект, по време на провеждане на спортна проява, както и че предприема хулигански действия, като е искал да извърши тези действия, съзнавал е също така обществената опасност на извършеното от него и на неговия резултат и е искал да реализира този резултат”, пише в решението на съдебния състав.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов