Избрани Новини

150 социално слаби семейства в Благоевград подпомогна БЧК

На 120 социално слаби хора помогна Общинската организация в Кресна

Приключи Великденската благотворителна кампания "Подари Великден" за набиране на финансови средства и хранителни продукти от първа необходимост в подкрепа на лица и семейства в неравностойно социално положение, организирана от Областния съвет на БЧК в Благоевград. През месец април бяха поставени касички за дарения в хранителни вериги и магазини, както и обособени помещения за съхраняване на хранителните продукти, които закупуваха гражданите, пожелали да участват в акцията.

Втори ден в Благоевград продължава раздаването на пакети от 6-7 кг с хранителни продукти от първа необходимост - брашно, олио, захар, леща и др. 150 са социално слабите благоевградчани, които БЧК - Благоевград ще зарадва с този подарък.

В Кресна Общинската организация и младежите -доброволци на БЧК осигуриха хранителни пакети за 120 възрастни хора и семейства в неравностойно положение. Собственик на мелница край Кресна дари 1 тон брашно, с което подпомогна кампанията.

Така много хора и семейства в затруднено материално положение ще посрещнат един по-богат и светъл Великден благодарение на най-старата обществена организация в България - БЧК  и нейните доброволци.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов