Избрани Новини

Десетки деца със смях "ловиха" великденски яйца в Благоевград

За любителите на изобразителното изкуство също имаше предизвикателство

 Десетки деца се включиха в традиционната инициатива „На лов за великденски яйца”, организирана от Община Благоевград. Малчуганите имаха за задача да намерят над 100 скрити символи на Великден в градинката пред банята на площад „Македония”. Организаторите грижливо бяха скрили красивите пъстри яйца, но децата на Благоевград бързо ги намериха и за всяко открито получаваха подарък, осигурен от партньорите на Община Благоевград- мол „Ларго” и книжарница „Хермес”.

„На лов за великденски яйца” включи и музикално- танцува програма, в която взеха участие децата от танцово студио „Божана”, а Петя и Боби зарадваха публиката на площада пред операта с песни. Наричания по повод Великден изпълниха малчуганите от ОДЗ№1 „Синчец”. За любителите на изобразителното изкуство също имаше предизвикателство, свързано с един от най-големите празници- Възкресение Христово. Децата трябваше да вложат въображение и да изрисуват голямо бяло яйце, за да стане красиво и пъстро. Те имаха възможност да получат напътствия и идеи от ръководителя от Обединен детски комплекс Лидия Обретенова. Празничното събитие бе придружено от работилница, разположена отново на площад „Македония”, в която всеки желаещ можеше да изработи своето красиво великденско яйце.

Инициатива „На лов за великденски яйца” на Община Благоевград бе и в подкрепа на едногодишния Кристиян. До Работилницата бе поставена кутия, която ще придружава всички събития включени в „Пролетен фестивал на изкуствата – Благоевград 2016”, а събраните средства в нея ще отидат за лечението на малкия Криси.

Благоевград подкрепя  Кристиян Гусийски, който е на 1 година и е с диагноза детска церебрална парализа (ДЦП). След дълго време търсене на най-доброто за Криси, родителите на момчето стигат до информацията за болница в Китай, в която се лекуват много деца от цял свят. След като изпращат документите на детето и специалистите в Китай се запознават със случая, той получава покана за лечение. Мечтата на семейството е  някой ден малкият герой да може да тича и да се радва на безгрижно детство. За тази цел се нуждае от 30 000 лева, за да замине за Китай и да започне първия курс на лечение от общо четирите, които трябва да му се направят. Всички събрани средства ще бъдат дарени и преведени по сметката на Криси!

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В  БАНКА ДСК :

BG93STSA93000023160852 – в лева / BG17STSA93000023160959 – в евро

BIC : STSABGSF - Титуляр : Кристиян Малинов Гусийски



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)