Избрани Новини

Облаци, валежи и гръмотевици днес

Максимални температури ще са между 20° и 22°

През следващото денонощие, с преминаването на средиземноморски циклон и свързаните с него фронтални системи, времето у нас ще се задържи доста динамично. През нощта и утре ще преобладава облачно време. На много места ще превалява дъжд, в отделни планински райони са възможни и гръмотевици. Очакват се и значителни валежи. В Източна България и през деня ще духа силен и временно бурен югозападен вятър и там ще е топло с максимални температури до 20-22°, а в останалата част от страната – между 10° и 15°. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в източните райони до 18°. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е силен и с него ще започне да нахлува студен въздух. През нощта срещу четвъртък, с преминаването на студения атмосферен фронт, значителни ще бъдат валежите и на места в Източна България.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за ноември – към края на деня от запад-северозапад ще започне да се повишава.

Над планините ще е предимно облачно и ще превалява дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин – сняг. Ще духа бурен и ураганен югозападен вятър, който привечер ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Все още ще е топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 6°, но вечерта температурите ще се понижат и в по-ниските части дъждът ще премине в сняг, но валежите ще започнат да спират.

Над Черноморието облачността ще е значителна и след пладне ще завали дъжд. През деня ще духа силен югозападен вятър, но вечерта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 19-23°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов