Избрани Новини

Отбелязваме 100 години от смъртта на генерал-майор Константин Жостов

РИМ - Благоевград ще го почете със спектакъла "Пратеници в миналото. Репортажи от мястото на събитието“

Регионалният исторически музей - Благоевград отбелязва 100 години от смъртта на генерал-майор Константин Жостов като ще представи спектакъла „Пратеници в миналото. Репортажи от мястото на събитието“. 

Постановката ще бъде показана в залите на музея днес от 17:30 часа. 

Инициативата е по повод 100 години от смъртта на генерал-майор Константин Жостов (1867 – 1916 г.) - началник щаб на Българската армия по време на Първата световна война. 

Пред широката музейна публика ще бъдат представени културни ценности от богатия личен фонд на генерал-майор Константин Жостов. Учениците-репортери ще пресъздадат личността на генерала и неговото време под формата на интервюта и коментари. В ролята на генерал Жостов ще се превъплати Илия Ласин, ръководител на Театрално студио към Обединен детски комплекс – Благоевград. В спектакъла участват ученици от ПМГ „Сергей Корольов“, ЕГ „Людмил Стоянов“ и НХГ „Св.Св.Кирил и Методий“ и „Детски парламент“ към Младежки дом – Благоевград. Организатори на спектакъла са Регионалният исторически музей и Театрално студио към Обединения детски комплекс – Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов