Избрани Новини

Неформалното образование ще обсъдят на международна конференция

Участват младежи от Виетнам, Индонезия, Мексико, Непал, Филипините и Уганда

Международна конференция за неформалното образование с участие на младежи и младежки работници от Виетнам, Индонезия, Мексико, Непал, Филипините и Уганда организира в София сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ от град Разлог. Тя ще се проведе на 05 май 2016 г. в Дома на Европа в София.
Инициативата е част от проект „STEPs 4 LIFE“, реализиран с финансовата подкрепа на програма Еразъм+ (Изграждане на капацитет в сферата на младежта) и си поставя за цел да трансферира европейския опит в неформалното образование към партньорски държави извън Европейския съюз.
„STEPs 4 LIFE“ е продължение на два успешни предходни проекта на разложкото сдружение - “Steps 4 NGOs” и “StepsIN”,
финансирани по програма „Младежта в действие“.
В конференцията ще вземат участие и представители на национални институции, които имат отношение към формалното и неформално образование, младежки лидери от България, студенти и доброволци по проекта и др.

Основен акцент в програмата е представянето на добри практики в прилагането на неформални образователни методи и подходи за млади хора. Сдружение МИС ще сподели с аудиторията предизвикателствата и постиженията в своята шестгодишна работа с организации от Азия, Латинска Америка и Африка.
След конференцията, от 17:00 часа на 6, 7 и 8 май в хотел „Хемус“ в София ще се проведат работни сесии с участниците по теми, касаещи младите хора и тяхната успешна житейска реализация и кариерийно развитие.Участниците ще имат възможност да обменят опит с организации и институции от цялата страна, като на 10 и 11 май ще бъдат във Велико Търново и Горна Оряховица, на 12-ти в Хасково, на 13-ти и 14-ти в Пловдив и на 15, 16 и 17
май ще бъдат в Разлог.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов