Избрани Новини

В Гоцеделчевско отбелязаха Гергьовден с кушии и народни борби

Проведе се и надбягване с впрегнати в каруци коне

С много атрактивни спортни надпревари и музика гоцеделчевското село Лъжница отпразнува Гергьовден, информира kmeta.bg. Рано сутринта в празничния ден се проведе състезание по колоездене за деца. След това десетки възседнаха жребци и участваха в кушията. Победителят получи парична награда от 30 лева, вторият – 20 лева, а третият – 10 лева.

Стотици зрители проследиха и надбягването с впрегнати в каруци коне. Там наградният фонд бе по-висок. За първенеца бяха осигурени 50 лева, за подгласника му – 30 лева, а за третия – 20 лева. 20 лева получи и стопанинът на най-добре украсеното четириного.

„На обяд започна музикалната програма с участието на самодейци от селата Брезница, Дебрен, Абланица, Корница, Лъжница. Следобед бяха народните борби, в които наградният фонд бе 1000 лева. След тях на сцената се качи оркестър „Импулси”, разказа кметът на селото Заафер Койнаров.

Идеята за празника на Гергьовден е на управника и на местната структура на ДПС. За финансирането на събитието помогнали от централата на партията и от община Гоце Делчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов