Избрани Новини

В Гоце Делчев раздадоха 52 награди за участие в пролетното почистване

Отличиха три гимназии, три основни училища, Дом за деца "Иван Кюлев", седем детски градини и ОДЗ-та

В ежегодното пролетно почистване в община Гоце Делчев и тази година се включиха много хора, а общинското ръководство спази създадената през годините традиция и награди най-активните участници.

Общо 52 парични награди бяха връчени от кмета Владимир Москов, като отличени за своето усърдие бяха трите гимназии, трите основни училища, Домът за деца "Иван Кюлев", както и седемте детски градини и обединени детски заведения в гр. Гоце Делчев.

Кметът даде и 38 индивидуални парични награди, придружени с благодарствени писма на жители на Гоце Делчев и собственици на фирми, които полагат грижи за зелени площи и градинки. Сред тях има хора, които от години поддържат междублоковите пространства на улица "Бяло море", ж.к. "Дунав" и ж.к. "Юг". Усилията на жителите на Гоце Делчев в поддържане на зелените площи и градинки бяха оценени от комисия, съставена предимно от представители на медиите.

"Нашата работа по отношение поддържане на чистотата, облагородяване на зелените площи, градинки и междублокови пространства няма как да бъде успешна без съдействието и помощта на жителите на нашия град. Благодаря ви, че толкова активно участвате в разкрасяването на вашите квартали и ги правите така приятни и приветливи", каза Владимир Москов.

Тазгодишното традиционно пролетно почистване в Гоце Делчев се проведе във времето от 11 до 22 април 2016 г. и бе под мотото „Мисията не е невъзможна“. Община Гоце Делчев подсигури на всички желаещи полиетиленови торби и ръкавици, а освен това съдейства при извозване на събраните отпадъци, които в рамките на кампанията са 12 тона.

По време на традиционното пролетно почистване с помощта на община Гоце Делчев са засадени 110 броя кестени, 25 броя смърч и двъглави ели, 80 броя дървовидна ружа и над 6500 броя различни видове цветя.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)