Избрани Новини

С велопарад започна честването на Деня на Европа в Кюстендил

Ще бъде открита и „Алея на европейските дръвчета“

В Кюстендил празникът на Европа се отбелязва с редица изяви, организирани от читалище „Братство“ и Информационния център Европа директно – Кюстендил. Програмата започна с велопарад по изградената велоалея в Кюстендил, който стартира от 2-ро ОУ „Даскал Димитрий“.

В мероприятието се включи и заместник-областният управител на област Кюстендил Силвия Велкова, зам.кметът на Община Кюстендил Светослав Василев, председателя на ОбС Кюстендил и на читалището - организатор Иван Андонов. "Радвам се, че имам възможността да участвам в това мероприятие, с което се дава пример както на младите, така и на възрастните за това, че е не само здравословно, но и модерно да се кара колело в една европейска среда", каза зам.областният управител Силвия Велкова. В инициативата се включиха граждани и ученици от Шесто основно училище „Св. П. Хилендарски“, които поведоха велопарада. Със своите велосипеди те изминаха разстоянието от 2-ро основно училище през изградената велоалея до сградата на читалището. За сигурността на участниците се погрижи полицейски патрул и екип на Спешна медицинска помощ – Кюстендил. Преди старта на велопохода бе прочетена и инструкция за безопасното му провеждане.

Празникът продължава с организирана информационна кампания. Ще бъде открита и „Алея на европейските дръвчета“, като стволовете на дърветата пред читалището ще бъдат опаковани с разноцветни текстилни ленти, визуализиращи знамената на 28-те страни членки на ЕС. Програмата завършва с игрословица „Подреди Европа“, в която ще се състезават ученици.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)