Избрани Новини

Млади доброволци обсъдиха "Доброволчество и развитие“

Срещата беше между младежи от десет различни страни с благоевградските червенокръстци

Доброволчество и развитие бе темата на срещата с 33-ма  младежи от 10 различни държави и младежи от Българския червен кръст в Благоевград, предаде БНР. Днес чуждестранните гости бяха на посещение и в Бюрото по труда в областния център.

Младежите са от различни европейски държави и участват в обучение, което се провежда от фондация АДРА Българияя и е насочено към социалната отговорност и доброволчески инициативи, заяви ръководителят на групата Цветелина Цветанова. Младежите са част от обучителен курс, който се осъществява с подкрепата на програма Ерезъм +.

Обучението на участниците се провежда в Банско. В проекта са включени 33 младежи, които са ангажирани в дейности, свързани с придобиване на учения и компетенции за работа с млади хора и програми за доброволчество.

На срещата с чуждестранните младежи учениците  Антония и Евгени, които са  доброволци в Младежкия червен кръст, бяха подготвили демонстрация на оказване на първа долекарска помощ.

Днес чуждестранните младежи бяха запознати с дейността на Български червен кръст и работата на доброволческите звена.

"За първи път тези млади хора се запознават с работата на червенокръстците", каза Йорданка Стойчева, директор на БЧК Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов