Избрани Новини

Разложани-съкварталци играха и се веселиха

Най-малката участничка бе 3-годишната Елена Димитрова

Празникът на квартал „Нов път“ традиционно се отбелязва на 6 май, а жителите му го честват повече от 40 години. Първоначално тържествата са били отбелязвани в продължение на 3 дни, като в първия ден са празнували мъжете от квартала, на 2-рия жените, а на 3-тия момите и ергените. С времето обаче тази традиция отминава и в наши дни празникът се отбелязва на Гергьовден.
В тазгодишните мероприятия участваха общо 65 самодейци от читалище „Развитие 2004“ в кв. „Нов път“. Най-малката участничка бе 3-годишната Елена Димитрова, която завладя публиката с перфектно изпълнен индийски танц. Приятелска футболна среща се състоя на стадиона в с. Годлево между отборите на ромските квартали в Разлог и Гоце Делчев. Освен народни и индийски танци, самодейците представиха пред публиката и модерни танци. Хореографи на програмата бяха Здравко Михайлов и Елеонора Минкова, сценарист - Николай Минков. Николай Николов и Ангелина Кирилова бяха изненада на тазгодишните тържества със своите изпълнения на народни песни.
Празникът уважиха инж. Красимир Герчев-кмет на Община Разлог и зам.кметът по социалните дейности Венцислав Гърменов. Инж. Герчев поздрави жителите на квартала с многогодишната традиция, както и именниците, като им пожела здраве и успехи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов