Избрани Новини

Наградиха участници в конкурса "Европа през моите очи"

Той бе организиран от младежката структура на ГЕРБ и евродепутата от ЕНП/ГЕРБ д-р Андрей Ковачев

Трима ученици от област Кюстендил спечелиха награди от конкурса, организиран от младежката структура на ГЕРБ и евродепутата от ЕНП/ГЕРБ д-р Андрей Ковачев. Конкурсът се проведе по повод Деня на Европа - 9 май, а темата му бе "Европа през моите очи". С колаж от снимки участниците представиха своята гледна точка, тематично свързана с ролята на Европейския съюз в нашия живот.

Победители в конкурса станаха 18-годишните Паоло Петков от Кюстендил, Беатрис Иванова от община Бобов дол и Елизабет Терзийска от община Бобошево.

"Интересът към "Европа през моите очи" бе изключително голям. Млади хора от цялата област ни изпратиха десетки креативни и оригинални колажи. Конкурсът бе ориентиран към младежи между 18 и 19-годишна възраст, затова и победителите в него са ученици от 11 и 12 клас", обясни областният координатор на МГЕРБ - Кюстендил Мая Станойкова.
Най-творческите и добри колажи, победители в конкурса, бяха определени от жури в състав народният представител и областен координатор на ГЕРБ - Кюстендил Кирил Калфин, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев и областният ръководител на МГЕРБ Мая Станойкова.

Наградите, осигурени от МГЕРБ и д-р Андрей Ковачев, са ваучери за записване на езиков курс с предпочитано ниво на изучаване от победителите.

"Безспорно за младите е изключително важно да владеят езици и да не срещат никакви граници при общуването си. С тези награди те ще могат да обогатят езиковите си умения и най-важното - ще инвестират в себе си и ще бъдат по-конкурентноспособни. Ваучерите за обучението са за едни от най-престижните школи в Кюстендил и Дупница", дадоха яснота от областното ръководство на МГЕРБ - Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)