Избрани Новини

Трудови инспектори са на мястото на инцидента в мини "Ораново"

Други двама инспектори са в болницата при пострадалите

Директорът на Инспекцията по труда – Благоевград Петър Попадиин информира, че на мястото на инцидента в мини „Ораново“ в момента има двама инспектори, предава БНР.

"Двама инспектори са на място, сформиран е екип от дознатели и колегите от Инспекцията по труда, уведомена е Главната инспекция. Официалното уведомяване ще стане след като придобием малко повече информация. Други двама инспектори са в болницата в момента. Ако двамата пострадали са в състояние да дадат обяснения, още сега ще ги снемем, ако не - ще стане на по-късен етап."

Петър Попадиин заяви, че задължително ще се слезе на мястото на инцидента в галериата, в която това се е случило. Това, което те ще проверят на място е да видят спазени ли са паспортите– всеки рудник има паспорти на укрепване на горнището. Ще бъде проверено на място спазени ли са тези паспорти, които са утвърдени от главния инженер на рудника, има ли пропуски в укрепването на забоя, защото аз нямам представа това на забоя ли е станало или е станало по-назад в галерията, кои са причините за това срутване или изтичане на материал – това ще установят колегите, които ще влязат заедно с дознателя на място да огледат самото място на инцидента, за да видят за евентуални пропуски. След това се прави протокол за проверката със задължителни за изпълнение предписания с изключително съкратени срокове в такива ситуации и ако има и нарушения може би ще има и актове за установяване на административно нарушение.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)