Избрани Новини

Откриха читалището в Полето

Селото традиционно празнува на 11-ти май

Откриване на обновеното читалище – инвестиция за близо 600 000 лева, е подаръкът на жителите в Полето за празника на селото тази година. Традиционно село Полето празнува на 11-ти май – денят на братята-първоучители Кирил и Методий”. Денят е и храмов празник на църквата в центъра на Полето.
Традиционно празненствата започна с мач за „ЧРД, кмете”- пушачи срещу непушачи. Тази година той се игра в деня на празника на селото, ден след рождения ден на общинския кмет Апостол Апостолов, на игрището в село Полето. С 3 гола разлика и резултат 11:8 завърши  демонстрационният мач непушачи-пушачи. Резултатът откри кметът на общината Апостол Апостолов само 5 минути след първия съдийски сигнал. Градоначалникът се разписа с много попадения, а в неговият отбор на непушачите бяха кметът на празнуващото днес село Полето Иван Манчев, общинският съветник от Полето Владимир Стоилов, вратар бе кметът на село Черниче Георги Стефанов и Иван Велев.  Отборът на пушачите бе воден от Методи Стойнев, а негови съотборници бяха общинският съветник Владимир Благоев, кметът на село Сушица Георги Митрев. Отново непушачите победиха в епичната битка, която всяка година на празника на село Полето става голяма атракция.
Целият ден днес ще бъде изпълнен с веселие и празненства. Още в  9 часа сутринта беше отслужена Божествена Света литургия в църквата „Св. Св. Кирил и Методий”. В 12:30 часа беше прерязана лентата на обновеното читалище „Никола Вапцаров” в центъра на селото. Инвестицията е за близо 600 000 лева, а ремонтът на сградата на читалището и фитнес на открито промениха изцяло облика на центъра на Полето. Специално на празника на църквата общинският кмет Апостолов и кметът на село Полето Иван Манчев подариха на божия храм икона на първоучителите - пазители на селото. Освещаването на иконата бе извършено от отец Евгений.
След освещаването на курбана по обяд за всички жители на селото ще има веселба и трапези през целия ден. Децата от детската градина в село Полето и оркестър „Воденицата” ще дадат старта на празничната програма.
Вечерта  е и празничният концерт в центъра на селото. За доброто настроение на жители и гости на Полето ще се грижат едни от най-ярките звезди на фолклора и поп фолка Снежина Андреева, Софи Илиева, сестри Филатови и Татяна. Началото ще бъде дадено в 18 часа от брежанските славеи сестри Ковачки и ансамбъл „Веселие”. В края на вечерта по традиция всички жители и гости на Полето ще се насладят на невероятна празнична заря. 
 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов