Избрани Новини

Стартира осмата международна камерна музикална академия

Участват ученици, студенти и преподаватели от Кюстендил, София, САЩ и Косово

Осмото издание на Международната камерна музикална академия ще се проведе от днес, 13-ти  май до 2 юни 2016 г. в Кюстендил. Организатори на проявата са читалище „Братство 1869", Илинойският Уеслиън университет - САЩ и читалище „Пробуда 1961" - Кюстендил. Изпълнителен директор е Иван Андонов, художествен директор - Нина Гордан.
Тази година участници са 13 студенти и 5 преподаватели от САЩ, 10 ученика и 6 преподаватели от Кюстендил, 12 студенти и 7 преподаватели от София, 80 ученици и студенти и 15 преподаватели от Косово.
В програмата са включени майсторски класове, лекции и концерти в градовете Кюстендил, София, Дупница, Бобов дол и др. В академията ще преподават изявени имена в класическата музика като проф. Йосиф Радионов, проф. Владислав Григоров, Росен Идеалов и др.

Тази година гости на академията ще бъдат студенти от университет "Хаджи Зека" - гр. Печ и ученици от Музикално училище "Пренк Джакове" - гр. Джакова, Република Косово. Те ще открият Академията с два концерта - на 13 май от 18:00 ч. в голямата зала на читалище „Братство 1869" и на 14 май от 14:30 ч. в НМА „Проф. Панчо Владигеров" - София.
По време на престоя си гостите от Америка и Косово ще имат възможност да се запознаят с богатото културно-историческо наследство на Кюстендилския регион.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)