Избрани Новини

Глоби за каруците в централната част на Благоевград

През последните два месеца са съставени 14 акта

Започна кампания за ограничаване движението на каруци в централната градска част на Благоевград. Общинската охрана и полицията следят дали каруците се движат извън разрешените им маршрути, имат ли необходимата сигнализация и номер. Налагат се глоби вариращи от 50 до 200 лева. През последните два месеца са съставени 14 акта.

Илиян Иванов от Благоевград е на 43 години. Има 5 деца и 11 внуци. Казва, че живеят само от социални помощи, затова с каруцата изкарва по нещо допълнително за семейството.

Илиян Иванов: "Аз гледам да си изкарам хлебо тука, за по 5-6 лева хвърляме тука ремонт, нещо боклуци. Спазваме всичко, знаеме и по знаковете как да ходиме."

Илиян каза, че няколко пъти е глобяван, но не е платил нито една от глобите, защото няма пари. От Общината казаха, че събираемостта е почти нулева - за миналата година само един нарушител е платил сумата от 200 лева и съобщиха, че готвят изменения в сега действащата наредба. С промяна на маршрутите за каруците и нови високи глоби се надяват да ограничат движението им в центъра на града, съобщава още БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов