Избрани Новини

Инспектора по храните остава в ареста

Крими

13-05-2016, 17:36

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържаха с подкуп инспектор от Областната дирекция по безопасност на храните

Днес, 13 май 2016 г., Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Хамза М., за това, че е приел облага, която не му се следва, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица във връзка със службата им – престъпление по чл. 304б ал. 1 във връзка с чл.26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че през периода от 13 април 2016 г. до 12 май 2016 г. в гр.Пловдив, при условията на продължавано престъпление:

- на 13.04.2016 г. обв. Хамза М. е поискал дар – пари, сумата от 1500 лв. и приел дар – пари, сумата от 1000 лв. от Н.С. от гр.Пловдив, в качеството му на пълномощник на частно дружество.

- на 12.05.2016 г. обв. Хамза М. е приел дар – пари, сумата от 500 лв. от Н. С. от гр.Пловдив, в качеството му на пълномощник на частно дружество, които не му се следват, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица – директора на Областна дирекция по безопасност на храните гр.Пловдив и началника на отдел "Контрол на храните" при Областната дирекция по безопасност на храните - Пловдив, във връзка със службата им - произнасяне по преписка, образувана при извършена проверка на склад за хранителни стоки в гр.Пловдив, на ул."Брезовско шосе", стопанисван от частното дружество. Проверката е завършила с Констативен протокол и Акт за установяване на административно нарушение, като обв. Хамза М. е обещал да съдейства за налагане на имуществена санкция в минимален размер.

Обв. Хамза М. е задържан днес за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да се прецени дали прокуратурата ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов