Избрани Новини

Музика, танц и цвят в "Тара-ра-бумбия”

Ще гледаме фантастичен танцов пърформанс

Derida Dance center излизат на Голяма сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров” с  “ZEN PLAY”. В неделя ( 15 май) от 19,00 часа жителите и гостите на Благоевград ще могат да видят танцовия пърформанс с хореограф Живко Желязков. „ZEN PLAY” играе с познатите ни концептуални картини, развива болтовете и гайките на установените форми. Лъкатуши и заличава демаркационните линии на съзнанието – там, където свършва една идея и започва друга. Илюзията за реалност е напълно реална.

"Бях толкова силно впечатлен от този фантастичен танцов пърформанс. Това е едно от най-физическите и емоционални неща, които съм виждал тази година,” казва за „ZEN PLAY” Габриел Шанкс, директор на The Drama League of New York. Композитор на спектакъла е Иван Шопов (Cooh, Balkansky), визуалната среда е дело на Полина Стоянова (Jo Iyaa) ,продуцент е Атанас Маев. Изпълнителите, които ще види благоевградската публика, са Филип Миланов, Марион Дърова, Диана Александрова ,със специалното участие на Динко Желязков.

Цветът идва в понеделник /16 май/ от 19.00 часа на Голяма сцена на ДТ „Никола Вапцаров”. Той е „Червено” и идва с Георги Кадурин и Иван Юруков. Театър „199” поднася едно произведение на Джон Лоугън, преведено от Харалампи Аничкин. Режисьор на постановката е Владлен Александров, сценографията е на Иван Карев, а костюмите са дело на Весела Статкова. През 1958 г. Марк Ротко получава изключително примамлива поръчка да украси с картини стените на най-луксозния за времето си ресторант в Ню Йорк – „Четирите сезона”. И някъде тук започва историята на неговите платна в „Червено”. Сражение на поколенията, на разбирането какво „съдържат” цветовете, и какви са световете, които всеки от героите в „Червено” населява. Как си приличат и по какво се различават, ще разбере публиката на „Тара-ра-бумбия”.

Танцовият модул на IV Международен театрален фестивал „Тара-ра-бумбия” ще продължи от 22.00 часа на Голяма сцена с „Artist”. Танцовият спектакъл е дело на Благовеста Митева, режисьор е Валери Кирилов, музиката е на Милен Апостолов, видео Марио Стойнов. София Владева-Адамова, Симона Тодорова, Яница Шопова, Ясен Попов, Кръстьо Методиев, Калин Калинов ще отговорят на въпросите какво означава да си „Артист”, за какво ни е изкуството и кой си ти?  В танцовото приключение и търсене на отговори са поканени всички жители и гости на Благоевград. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов