Избрани Новини

Деца ще усвояват професията "полицай"

Програмата "Детско полицейско управление" стартира в Благоевград

Програмата „Детско полицейско управление" стартира на 16 днес от 12:00 часа в Благоевград. Тя е предназначена за обучение на деца от начален и прогимназиален етап, като идеята е да се забавляват и да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, за справяне с трудни ситуации и различни предизвикателства в къщи, в училище, на улицата и в планината, за своите права и отговорности пред обществото, за работа в екип, както и уважение и толерантност към чуждото мнение и различните от тях.

Програмата „Детско полицейско управление" ще бъде реализирана от служители на МВР от структурите на „Охранителна полиция", „Пътна полиция" и „Криминална полиция", психолози от психологичните лаборатории на МВР, експерти от Българския Червен кръст, Българския Младежки Червен кръст, Българския туристически съюз и духовни лица.

Темите ще бъдат представени съобразно възрастовите особености на децата, регионалната специфика, традиции и култура. Тържественото откриване на Детските полицейски управления в цялата страна ще бъде по едно и също време, като за Пиринския край е в двора на Трето основно училище „Димитър Талев" в Благоевград.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)