Избрани Новини

Деца от Симитли станаха доброволци

Проектът „Детско полицейско управление“ стартира в цялата страна

Второкласници от "Св.Св.Кирил и Методий"- Симитли бяха първият доброволчески отряд от проекта „Детско полицейско управление” в общината. Началникът на 02 Районно управление - Благоевград главен инспектор Красимир Уруджолов приветства малчуганите, като им разказа за това колко е важно за всички деца да сътрудничат на полицията, когато забележат нередност. Началникът на участък полиция Симитли Йордан Латинов също поздрави децата и училището за инициативата и доброто сътрудничество. Стоян Маламов, инспектор в Детска педагогическа стая към Второ РПУ-Благоевград прочете етичния кодекс на детско полицейско управление, а хлапетата от своя страна се заклеха да спазват обещанията, които дадоха в клетвата. Малчуганите се заклеха да уважават и защитават хората, да спазват законите и да не се примиряват с нарушенията и да се грижат за своята безопасност и тази на другите. Децата демонстрираха и много знания за родината и за това как да се държат на пътя.

Голям плакет подариха второкласните и тяхната класна Ашминова на директора на 2 Районно управление с девиза на отряда „Спазвам правилата” и пожелания за добра работа през следващото двугодишно сътрудничество.
На тържественото полагане на клетвата присъстваха също инспектор Ивайло Ралински, зам. кметът на община Симитли Евгения Георгиева, експертът по образованието от община Симитли Ваня Узунова, зам. директорът на „Св.Св.Кирил и Методий” Симитли Борислав Дафков и педагогическият съветник при „Св.Св.Кирил и Методий” Красимира Митева.

Проектът „Детско полицейско управление“ официално стартира в цялата страна. Основната цел на инициативата е под формата на игри и забавления у подрастващите да бъдат формирани знания и умения за опазване на своя и на своите приятели живот, поведение при трудна ситуация в къщи, на улицата, в училище или в планината, знания за правата и задълженията, които имат като пълноправни членове на обществото.

Програмата „Детско полицейско управление" се реализира от служители на МВР от структурите на „Охранителна полиция", „Пътна полиция" и „Криминална полиция", психолози от психологичните лаборатории на МВР, експерти от Български Червен кръст, Българския младежки Червен кръст, Българския туристически съюз и духовни лица, представители на правосъдната система.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов