Избрани Новини

Откриват изложба "Нарисувай безопасност“ в Младежки дом - Благоевград

"Нарисувай безопасност“ е инициатива на Сдружение "SOS-ПТП“

Днес от 18.30ч. официално ще бъде открита изложбата "Нарисувай безопасност" в Младежки дом - Благоевград, организирана от Сдружение „SOS-ПТП“ със съдействието и подкрепата на Община Благоевград .

На 18 май, 19 и 20 май от 17.30-19.30 са часове за посещаване на изложбата, в които ще има представител на Сдружение „SOS-ПТП“ с възможност за дарения и закупуване на рисунки.

На 21 май 2016г. публично ще бъде обявена събраната сума от дарения.

„Нарисувай безопасност“ е инициатива на Сдружение „SOS-ПТП“, с подкрепата на Община Благоевград,  която дава възможност да се постави акцент върху актуалната и наболяла тема за пътната безопасност, в и извън населените места, този път  през погледа на деца на възраст 10-12 години и да се постигнат реални резултати за повишаване уменията на учениците, когато са сами навън. Кампанията е посветена на глобалната международна седмица по безопасност на движението и ще се проведе  средата на  месец май като в същото време ще даде официален старт на националната дарителска кампания на Сдружение „SOS-ПТП“ – „Дари Безопасност“.

„Дари безопасност“ има за цел да събере парични средства, с които да бъдат изградени площадки по безопасност на движението в детски градини и училища с цел да се повишатзнанията и уменията на децата ида се провеждат практически занятия на открито за тяхното утвърждаване.

За съжаление през 2015г. България е загубила общо 29 деца на възраст от 0 до 17 години, а други 1088 са  ранени в пътни инциденти. Отнасяйки се със загриженост към големия брой загинали и ранени деца, Сдружение „SOS-ПТП“ цели подобряване качеството на обучението по безопасност на движението чрез обединяване на активно теоретично и практическо обучение. Площадките по БДП дават уникална възможност на учениците ежедневно да утвърждават и развиват знанията и уменията си за правилно и безопасно пресичане, позволява организиране на масови викторини и състезания, които допълнително стимулират децата да подобрят и разширят знанията си.

За участие в изложбата са поканени ученици от 5-ти 6-ти клас от всички основни и среднообразователни учебни заведения в Благоевград, които да нарисуват рисунка на тема „Пътна безопасност“.

Рисунките ще бъдат събрани и представени за продажба на символична цена от 10лв. в благотворителна изложба към кампанията„Дари безопасност“в Общински младежки дом Благоевград от 17-ти до 20-ти май.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов