Избрани Новини

Неврокопският митрополит Серафим връчи благодарствен адрес на кмета Камбитов

Адресът е от църковното настоятелство при храма "Св. Въведение Богородично“

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим връчи на кмета на Благоевград благодарствен адрес и подарък в знак на признателност. Адресът е от църковното настоятелство при благоевградския храм „св. Въведение Богородично“. Повод за връчването на документа е инициативата на кмета на Община Благоевград да обогати празничната великденска програма, когато светлини обгърнаха 33-метровия кръст над Благоевград в нощта на Великден. По време на срещата присъстваха отец Андон Шавулев и отец Петър, които споделиха, че благодарение на тази иновативна идея празникът е станал достъпен за всички жители и гости на Благоевград, че благодарение на доброто озвучаване гражданите можаха да чуят църковната служба и извън храма.

„Всички станахме свидетели на едно високо професионално изпълнение на светлинна програма на светия кръст Христов, както и на изключително балансирано озвучаване на светата великденска богослужба, посланията от която достигнаха и бяха чути и разбрани от всички“, се казва в благодарсвения адрес.

Неврокопският митрополит Серафим, ведно с църковното настоятелство изказа вяра, надежда и убеждение в намеренията на д-р Атанас Камбитов и екипа му, че тази идея ще стане традиционна.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)