Избрани Новини

Дино Мерлин ще пее за първи път на "Бохеми” тази година

Звездата от Босна и Херцеговина ще заблести с цялата си мощ тази вечер

„Нещо хубаво трябва да се случи”, пее Дино Мерлин, и за нас, неговите почитатели, то ще е неминуемо, заради изявата му на Балкански фестивал „Бохеми” 2016-та, в Банско. Звездата от Босна и Херцеговина ще заблести с цялата си мощ на 3-4 септември по покана на Община Банско и  „Бохемия Фестивалс”, а безбройните му фенове ще имат възможността да посетят събитието напълно безплатно.

Дино Мерлин, или Един Дервишхалидович, е роден в Сараево и е един от любимите музиканти и текстописци на полуострова - посрещан с пълни стадиони и зали и е изпращан с бурни аплодисменти и овации. Дино Мерлин е идвал в България няколко пъти и сам споделя, че се чувства много щастлив и обичан тук. Певецът е прочут с алхимията на своето музициране, така че 100 % от творбите му се превръщат в хитове. Два пъти представя страната си на „Евровизия”, както и на десетки световни конкурси. Разпознаваеми са изпълненията му с Весна Змиянац и Горан Брегович, пял е на една сцена с Рей Чарлз, Мерцедес Соса и много други. Повече от 30 години развива своето амплоа на музикант, което не позволява да бъде поставян в клишета, смело експериментира и обича музиката от сърце. На фестивала ще чуем освен евъргрийни като „Йорговани“ (Jorgovani), „Месечина“ (Mjesecina), „Нещо хубаво трябва да се случи“ („Nesto ljepo treba da se desi“) и други, така и песни от последния му студиен албум “Hotel Nacional” (2014).

И ние обичаме балканския маг от сърце, и очакваме с нетърпение датите 3-ти и 4-ти септември, за да „отлетим” към китното градче. Сцената е ясна – под огромните звезди на Централен площад „Никола Вапцаров”, Банско.

Организаторите подготвят още добри новини за почитателите на неравноделния такт. Дочухме, че програмата включва всичко необходимо за темпераментната балканска душа.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)