Избрани Новини

Иззети са значително количество нелегални цигари

Крими

19-05-2016, 18:36

Снимка:

pixabay.com

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Значително количество нелегални цигари са били иззети в хода на специализирана полицейска операция вчера в Пловдив. В помещение на територията на подземен паркинг на бул. “Освобождение” служители от отдел “Икономическа полиция” открили общо 100000 папироса без платен акциз. С полицейска заповед за 24 часа са задържани двама пловдивчани – 42-годишният Г.Н., заподозрян за незаконната дейност, и Ц.Ю. /37 г./, чиято съпричастност се изяснява. Води се бързо производство по чл. 234 от НК.
Междувременно в ареста на Шесто РУ попаднал известният на служителите на реда Г.К. /38 г./ от Пловдив. Около 1.40 часа, при претърсване в автомобила му “Фолксваген” били намерени контрабандни 4120 цигарени къса от различни марки. С прокурорско постановление на мъжа е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК, взета му е мярка за неотклонение “подписка”.
Същия ден в Първо РУ е започната предварителна проверка срещу друг жител на града – Р.А. /29 г./, който бил засечен по обяд на бул. “Никола Вапцаров” да пренася 100 къса цигари без български бандерол.
Служители на ОДМВР – Пловдив продължават активните действия за пресичане на нерегламентираното разпространение на акцизни стоки.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов