Избрани Новини

Връчват първите сертификати по методиката "Кървър" на младите орлета

Малките футболисти от ОФК "Пирин”- Благоевград преминаха курс на тренировки и обучение

Първите сертификати от обучението на младите футболни таланти на ОФК „Пирин”- Благоевград по известната методика „Кървър” ще бъдат връчени днес. От 9:30 часа на Общинския футболен стадион „Христо Ботев“ ще започнат последните занимания на родените през 2001, 2002, 2003 и 2004 г. футболни надежди на Благоевград.  Последната от поредицата обучителни лекции, както и тренировка, ще продължат до 10:30 часа. Веднага след това  младите „орлета” ще получат своите първи сертификати за преминат курс на тренировки и обучение по една от най-работещите методики. Идеята за въвеждане на утвърдената в 42 страни методика при детско-юношеската школа на ОФК „Пирин” е на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Методът е свързан с холандския треньор Вил Кървър, който започва да го развива през 70-те години на миналия век. Неговата основна цел е изграждането на индивидуалните качества на играчите.

Методиката "Кървър" е доказала своята ефективност и резултати на световно ниво в елитни футболни клубове. Треньори и лектори от ОФК „Пирин” също бяха обучавани от лицензирани и дългогодишно доказани специалисти в областта. Кървър“-методиката е известна като "Алберт Айнщайн на футбола", защото допринася с изцяло нова методика за развитието на футбола в света. Освен подготовката и развитие на качествата на футболисти и на треньори, методиката осъществява обучение и на родители.

С подкрепата на Община Благоевград ОФК „Пирин” ще продължи да надгражда и взаимства и занапред от световния опит в най-съвременните методи в обучението на футболни надежди на Благоевград.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов