Избрани Новини

Община Банско почете учителите пенсионери

Те бяха поздравени от най-малките самодейци

За поредна година пенсионираните учители от община Банско се събраха на коктейл по повод Денят на българската писменост и култура - 24 май. Както всяка година, той им бе даден от кмета Георги Икономов в знак на уважение и благодарност за положения дългогодишен труд в сферата на образованието.

Гост на мероприятието бе заместник-кметът Александър Мацурев. Той приветства присъстващите и прочете поздравителен адрес от името на градоначалника:

„Днес, повече от всеки друг ден, благодарим на вас - българските учители. Вие сте хората, посветили битието си на мисията да проправят път и откриват нови хоризонти пред бъдещите поколения. Градили сте личности.

Прекланям се пред вашите усилия, желая ви крепко здраве и нека винаги ни водят напред заветните думи „Върви народе възродени, към светли бъднини върви…” – бе част от обръщението на Икономов към гостите на коктейла.

Те бяха поздравени също и от най–малките самодейци към читалище „Никола Вапцаров“, които изпълниха песни и стихове, посветени на благородната учителска професия и светлия празник.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)