Избрани Новини

Стопанският факултет на ЮЗУ отпразнува 25-годишен юбилей

Бяха поднесени плакети и благодарствени адреси

25-годишен юбилей отбеляза Стопанският факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Тържественото честване се проведе в Университетски център „Бачиново“. Събитието уважиха над 150 гости, сред които представители на ректорското ръководство на Югозападния университет, деканското ръководство, представители на областната и местната власт в Благоевград, представители на бизнеса, на образователни, здравни и културни структури, бивши и настоящи преподаватели във факултета и негови възпитаници.

Заместник-ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“  проф. д-р Антони Стоилов поздрави гостите и прочете поздравителен адрес от ректора на университета доц. д-р Борислав Юруков. Той пожела на преподавателите, служителите и възпитаниците на факултета сили, вяра и оптимизъм в името и за просперитета на българската икономика.

Към гостите се обърнаха и деканът на Стопанския факултет доц. д-р Преслав Димитров, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, заместник-областният управител на Благоевград Асим Адемов, студентската общност във факултета, представители на местния бизнес.

„Гордеем се със студентите, които обучаваме. Стопанският факултет провежда обучение в акредитирани специалности от професионалните направления „Администрация и управление“, „Икономика“ и "Туризъм". Наши кадри работят в банки, финансови институции, държавната администрация и туристическия бранш в цялата страна и чужбина“, каза деканът на факултета доц. д-р Преслав Димитров. Той подчерта също, че Стопанският факултет е един от водещите в страната в реализацията на европейски, образователни и научни проекти.  

По време на тържественото отбелязване на годишнината на Стопанския факултет бяха поднесени плакети и благодарствени адреси  на представители на академичната общност и на бизнеса, допринесли за утвърждаването на факултета като една от водещите образователни структури в страната. Благодарствените адреси и плакетите връчи доц. д-р Преслав Димитров. Той пожела на всички гости крепко здраве, успех и позитивизъм.

Програмата продължи с представяне на "Алманах на Стопанския факултет" от проф. д-р Димитър Димитров и тържествен водосвет, отслужен от  Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов