Избрани Новини

Разлог се гордее с Илиана Монева

Тя е една българка, чийто живот е родният фолклор и народните танци

Красива, млада и прекрасна-Илиана Монева е една истинска гордост за жителите на град Разлог, пишат от Пресцентъра на общината. Едва 17-годишна, тя е една от младите надежди на Националното училище за танцово изкуство в София. Талант, изгряващ на небосклона на българската фолклорна сцена, чийто залог за голям танцьор е огромен. Зад гърба си вече има сценични изяви в зала 1 на НДК, Музикалния театър, Националната опера и балет и др. Заедно с танцьорите от Националното училище за танцово изкуство има участия в различни телевизионни продукции и много градове из цяла България. Най-важното от учебните занятия в училището обаче остава изграждането на правилните качества у младежите като танцьори.
Илиана Монева е родена на 29.11.1998 г. в Разлог. С народни танци чисто любителски се занимава от 4-годишна възраст, когато започва да участва в новогодишния кукерски карнавал „Старчевата“, както и в други събития и мероприятия в Разлог. Като всяко дете е мечтаела за най-различни професии като водолаз, алпинист, археолог. Но когато е в 4-ти клас, от свои близки разбира за съществуването на Националното училище за танцово изкуство и единствената й мечта става да бъде приета там и да се занимава с народни танци. Както и става. В момента тя е в 11 клас, специалност „Български народни танци“.

„Спомням си уплашеното си лице в 8 клас, когато ме приеха. Но ето, че времето мина неусетно и другата година завършвам“ - споделя Илиана. „Най-важно от всичко за мен е семейството! Подкрепят ме и още им се чудя как пуснаха едно малко момиченце в големия град. Те ми показаха какво е да постигаш мечтите си и никога да не се отказваш.“ - казва още талантливото момиче.
Любими занимания на Илиана са планинският туризъм, посещение на театрални постановки и най-вече...танци. Любовта към родния край също е заела голяма част от сърцето й. „И на стотици километри от Разлог, където и да съм, с нетърпение чакам моментите, когато се прибирам вкъщи, да съзра планинските върхове, които съм гледала още от малка - те са там и ме чакат“.
Пожелава си един ден светът да стане по-спокойно място за живеене, без огромната злоба и завист. "Хората трябва да виждат положителните качества в другия човек и да се радват на неговия успех", споделя младата танцьорка. В бъдеще възнамерява професионално да продължи с народните танци. Те са нещото, което изпълва сърцето й, а в момента вниманието й е насочено изцяло към наближаващия концерт на Националното училище за танцово изкуство, който ще се проведе на 1 юни в зала 1 на НДК.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов