Избрани Новини

Деца от Симитли се класираха за областния етап на конкурс за детска рисунка

Участие взеха деца от всички детски градини и училища в Симитли

Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ се проведе за поредна година през месец април в Община Симитли. Участие взеха деца и ученици от всички детски градини и училища. След направен подбор на областен етап се класираха произведенията на най-добрите участници.

Конкурсът се организира от Министерство на образованието и науката и обхваща учебно съдържание по Програма за действия при бедствия, аварии, катастрофи, пожари и оказване на първа помощ. Чрез средствата на изобразителното изкуство децата и учениците пресъздават своите познания за бедствията в световен мащаб, способите за защита и самозащита, както и желание за участие в доброволческа дейност и дейности за опазване на околната среда.

За областния етап на конкурса се класираха:

В І-ва възрастова група – от 6 до 9 години:

І-во място: Валери Димитров и Борис Борисов с теми на рисунките „Катастрова” и Гръмотевична буря”. ІІ-ро място: Анатоли Антонов и Стефания Бачева на тема „Пожар”. ІІІ-то място Анна Методиева и Силвана Соколова с рисунки на тема „Наводнение”

Във ІІ-ра възрастова група – от 10 до 14 години:

І-во място: Стефани Костева, чиято рисунка е на тема „Снежна Буря”. ІІ-ро място: Андон Марински „Наводнение”. ІІІ-то място: Екатерина Траянова, също на тема „Наводнение”.

От ръководството на местната администрация благодарят на всички деца и техните преподаватели от за старанието и участието в районния етап на конкурса.

Националният етап на конкурса ще се проведе през октомври в София.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов