Избрани Новини

224 бакалаври изпраща Американският университет в България

Министър Даниел Митов и посланик Ерик Рубин ще връчват дипломите

Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин и министърът на външните работи Даниел Митов ще поздравят 224 бакалаври на Американския университет в България днес на  церемонията по дипломирането на двадесет и втория випуск на централния площад в Благоевград.
224 бакалаври от 20 държави ще получат дипломите си пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса. Половината от завършващия випуск са българи, а останалите идват от САЩ, Молдова, Русия, Сърбия, Казахстан и Украйна. В церемонията ще участват и 20 студенти от тринадесетия випуск на магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ в София.
69 % от студентите на АУБ завършват висшето си образование с две специалности. "Бизнес администрация" е най-предпочитаната сред завършващите - 36%, следващите са "Икономика", "Политически науки и международни отношения", „Журналистика и масови комуникации“ и „Информационни системи”.
Първенец на випуска е Артем Еремин от Русия, който завършва с успех 4.00 (по четирибалната система за оценяване). Втора по успех е Михаела Димовска от Македония с 3.99, която също завършва с две специалности.
Приветствия към випуска ще поднесат председателят на настоятелството на АУБ Иван Манев и президентът на университета Страци Кулински, а от името на абсолвентите реч ще произнесе Мария Ботева.
Почетен оратор на тазгодишната церемония ще бъде посланикът на САЩ в България Ерик Рубин. Eрик С. Рубин встъпи в длъжността посланик на САЩ в България на 17 февруари 2016 г. Посланик Рубин притежава степента бакалавър по история от Йейлския университет. Бил е аспирант към научния фонд "Дийн и Вирджиния Ръск" и постоянен научен сътрудник в Института за изследване на дипломацията към Джорджтаунския университет в периода от 1999 г. до 2000 г. Говори тайландски, испански, френски, украински и руски.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов