Избрани Новини

За четвърти път инженер дари книги на библиотеката в Кюстендил

Дарение получи и училището "Свети Паисий Хилендарски"

За четвърта поредна година кюстендилецът инж. Бойко Недялков, в навечерието на най-светлия празник - 24-ти май, направи дарение на книги на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров" в Кюстендил и Основно училище "Паисий Хилендарски" в областния град.

Над 150 заглавия на издателство „Захари Стоянов”, на обща стойност 3000 лева бяха дарени на библиотеката и ОУ „Свети Паисий Хилендарски” в Художествената галерия „Владимир Димитров – Майстора”.

Инж. Бойко Недялков: "Според мен книгата си остава един от основните фактори за формиране на духовността. Това е най-светлият български празник. Аз мисля, че няма по-български празник от празника на българската писменост и култура."

Благодарение на тези дарения през последните 3 години във фонда на библиотеката вече има ценни заглавия - образци на българската и световна класика. От културната институция в Кюстендил казаха, че издателството им дава възможност сами да подберат заглавията, като това е съобразено с желанията на читателите.

Инж. Бойко Недялков: "Основният ми мотив е за подпомагане по всякакъв начин културата в този град и духовното развитие на града."

Дарението на книги може да помогне да се създадат литературни фондове, които да се ползват и от бъдещите поколения, каза за БНТ инж. Бойко Недялков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов