Избрани Новини

Община Благоевград обявява обществена поръчка

Тя е за доставка на учебници и учебни помагала за безвъзмездно ползване от децата в детските заведения

Община Благоевград обявява обществена поръчка на стойност по чл. 20, ал. 3 от ЗОП за избор на изпълнител чрез покана до определени лица с предмет:  

 „Доставка на учебници и учебни помагала за безвъзмездно ползване от децата в детските заведения на територията на Община Благоевград за учебната 2016/2017г., по обособени позиции:

Обособена позиция № 1: Учебници и учебни помагала, издадени от СД „ВТ-КОМС- ИЗДАТЕЛСТВО СЛОВО“

Обособена позиция № 2: Учебници и учебни помагала, издадени от Издателска къща „МАРК-91“

Обособена позиция № 3: Учебници и учебни помагала, издадени от  Издателство „Изкуства” ЕООД

Обособена позиция № 4: Учебници и учебни помагала, издадени от Издателска къща „Анубис“ ООД

Обособена позиция №5: Учебници и учебни помагала, издадени от Издателство „Булвест 2000“

Обособена позиция №6: Учебници и учебни помагала, издадени от „Просвета - София“ АД

Публичната покана за възлагане на обществената поръчка е публикувана в Регистъра на обществените поръчки към Агенция по обществени поръчки гр. София и на профила на купувача на електронния сайт на община Благоевград www.blgmun.com  на 20.05.2016 г.

Възлагането на обществената поръчка на друго лице е невъзможно поради наличие на авторски или други права на интелектуалната собственост, или на изключителни права, придобити по силата на закон или на административен акт, както и когато естеството на доставката или услугата е ограничено до точно определен изпълнител по причини, които не се дължат на възложителя.

Съгласно §1, ал. 3 от ДР на Закона за народната просвета, министърът на образованието и науката одобрява със заповед учебниците за системата на народната просвета след установяване на съответствието им с държавните образователни изисквания по чл. 16, т. 3  и 9 от Закона за народната просвета.

Условията и реда за оценяване и одобряване на учебници и учебни помагала за системата на народната просвета са посочени в Наредба № 6 от 30.11.2015 г. за познавателните книжки, учебниците и учебните помагала и Постановление № 79 на МС от 13.04.2016 г.

Срок на изпълнение на поръчката: не по-късно от 26.08.2016 г.

Срок на валидност на предложенията: 90 (деветдесет) календарни дни, като срокът започва да тече от датата, определена за краен срок за получаване на офертите. Оферта с по-малък срок на валидност ще бъде отстранена от участие в процедурата

 

Място и срок за подаване на предложенията за участие: в деловодството на Община Благоевград, адрес: гр. Благоевград, пл. „Георги Измирлиев“ №1, всеки работен ден от 08:30 ч. до 17:30 на  30.05.2016 г. (включително)

 

Дата и място на разглеждане на предложенията: Постъпилите предложения ще бъдат отворени в 14.00 ч. на 31.05.2016 г., зала № 101 в сградата на Община Благоевград, с адрес:  гр. Благоевград, пл. „Георги Измирлиев“ №1.  




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)