Избрани Новини

Спортна панорама“ популяризира дейността на клубовете за пореден път в Благоевград

За пета поредна година Община Благоевград организира мероприятието

За пета поредна година Община Благоевград организира „Спортна панорама”. Официално събитието ще бъде открито в 11:00 часа днес. Участие в програмата ще вземат над 20 спортни клуба, които ще представят своята дейност в рамките на „Спортна панорама - Благоевград 2016”. В програмата са включени демонстрации по различни спортни дисциплини. Жители и гости на града ще могат да видят изпълнения на деца от  клуб по художествена гимнастика „Пирин”, танцов клуб „Дежа Вю”, ГК „Любчо Солачки“, клуб по спортни танци „Прима“, „Силвана денс“ и „Блясък“. 

„Спортна панорама” е сред проявите, с които Община Благоевград цели да популяризира и развива спортната среда в община Благоевград. През последните години се наблюдава сериозен ръст в общинските спортни бази. Причината е непрекъснатата поддръжка и подобряване на залите и терените, общинска собственост. Сред обектите, ремонтирани през последните години, е Спортният интернат в града. Реновирането засегна не само стаите, а цялата сграда. Беше изградена напълно нова електрическа инсталация, водопроводна и отоплителна системи. Монтирана бе нова дограма, подменени бяха осветителните тела и подовата настилка. Футболните игрища в село Рилци  също бяха обновени и модернизирани. Ремонтно-възстановителни работи бяха извършени и на стадион „Христо Ботев“.

Благоевград е сред малкото общини, които предоставят базите, общинска собственост, за безвъзмездно ползване от спортните клубове. Условието е  клубовете да са регистрирани като юридически лица с нестопанска цел, работещи в обществена полза на територията на общината.

Сред спортните бази, общинска собственост, които се ползват от спортистите, са стадион „Христо Ботев“, зала „Скаптопара“, бейзболното игрище в парк „Бачиново“, Спортен интернат, игрищата в село Рилци и др.

В края на 2015 година беше изграден спортен комплекс и басейн с олимпийски размери.

Община Благоевград работи и в посока реализирането на проекта „Спортен Благоевград“. В него влиза изграждането на спортен център, изграждане на хотел с трибуни при стадион „Христо Ботев” - Благоевград. В проекта за зимен туризъм на зоната се включва и рехабилитация на пътя Благоевград- Картала. 

 

 




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)